Dr. Balázsi Csabát a World Academy of Ceramics akadémikus tagjai közé választották

Dr. Balázsi Csabát, az Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének tudományos tanácsadóját a World Academy of Ceramics akadémikus tagjai közé választották „a műszaki és biokerámia terén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért és munkájáért, és a kerámia közösségében végzett tevékenységéért”.

A hivatalos beiktatási ceremóniát Perugiában (Olaszország) a CIMTEC 2022 megnyitó ünnepségén rendezték 2022. június 21-én.

A World Academy of Ceramics (WAC) szervezetet 1987-ben alapították. Ez a nemzetközi kerámia közösség központja, amelynek célja a területen fejlesztéseinek támogatása, valamint a kerámiatudomány, technológia, történelem és társadalmi hatások és kulturális kölcsönhatások elősegítése.

A WAC akadémikusai olyan személyek, akik nemzetközileg jelentős mértékben hozzájárultak a kerámia fejlesztéshez. Az akadémikusi kinevezés a területen elért személyes érdemeket jutalmazza. A WAC akadémikusok száma korlátozott. A szigorú jelölési és értékelési eljárás során cél a kiváló minőség, az átláthatóság és a demokrácia garantálása.

Forrás: http://waceramics.org/namesnews.shtml, Kép: Balázsi Katalin